NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

Kaszap utcai óvoda

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

 

Neumann János Egyetem

Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda

 

Arra törekszünk, hogy gyermekeink, legyenek bizakodók, tudjanak örülni saját és mások sikereinek. Fontos számunkra, hogy tudjanak bánni adottságaikkal, megszerzett ismereteikkel. Olyan képességekkel és tulajdonságokkal rendelkezzenek, amelyek az eredményes életvezetés szempontjából lényegesek, melyek segítségükre lesznek a zökkenőmentes iskolai életmód megkezdésében, melyek segítik egyéni céljaik megvalósítását.

Jelenleg 12 óvodai csoportunk van, melyeket vegyes életkorú csoportszervezéssel alakítunk. Minden csoportunk egyedi, olyan sajátosságokkal rendelkezik, mely tükrözi az ott dolgozó óvodapedagógusok elhivatottságát, szakértelmét, kiemelkedő képességeit.

A Bocskai utcában lévő telephelyen 8, a Kaszap utcai telephelyen 4 óvodai csoportunkba várjuk a gyerekeket!


A csoportok bemutatkozója (Kaszap utca 6-14.)

  Katica csoport

Csoportunkban kétnyelvű nevelés folyik. A gyerekek a mindennapi tevékenységük közben angolul is tanulnak. A kezdeményezések, foglalkozások, és a napi rutin is két nyelven zajlik. A magyar és az angol kultúra sok mindenben eltér egymástól, ezt a kettőt összhangba hozva szeretnénk a gyermekeket mindkét nyelven fejleszteni, ismeretekhez juttatni. Családias, nyugodt légkör megteremtésére törekszünk, szem előtt tartva a gyermekek egyéni adottságait, képességeit. Nyitottak vagyunk az új pedagógiai módszerek alkalmazására. Fontosnak tartjuk az értelmi képességek fejlesztése mellett a gyermekek érzelmi világának gondozását is, amelyben segítségünkre szolgál a drámapedagógia és a zenei nevelés is. Gyakran szervezünk élménydús programokat, kirándulásokat. Az is fontos számunkra, hogy a szülők is a csoport életének részévé váljanak.

 Cseresznye csoport

A csoportunkba járó gyermekekre jellemző a szociális érzékenység, az alkalmazkodás, tapintat, egymásra figyelés, együttérzés, segítőkészség. A nagyobb gyermekek mintát adnak a kisebbeknek, segítik őket a csoportszokások megismerésében, megkönnyítik az új kicsik számára a beilleszkedést.

Elsődleges célunk, hogy a gyermekek szeressenek óvodába járni, jól érezzék magukat, vidáman, jó hangulatban, élményekben gazdagon teljenek mindennapjaik. Különösen szeretünk táncolni, énekelni, kézműves tevékenységeket végezni.

A gyermekeink szüleivel segítő, empatikus, jó kapcsolatot ápolunk. Lehetőséget teremtünk, hogy betekinthessenek a gyermekeik mindennapjaiba, fejlődésébe, óvodai életébe.

Hisszük, hogy a nyugodt, derűs légkörben felnövő gyermekekből válik boldog, kiegyensúlyozott, aktív iskolás, felnőtt.

Nyuszi csoport

Nevelésünk elsődleges célja: biztosítani gyermekeink számára a boldog gyermekkort.  A játékalapú változatos tevékenységek szervezésével lehetővé tesszük a világra való rácsodálkozást. Mindezt azért tesszük, hogy életük során nyitottak legyenek a tudás befogadására, örömmel tanuljanak, a közösségben érezzék jól magukat, bátran vállalják magukat és boldog emberré váljanak.

Szakirányú szakképzettségek; több évtizedes gyakorlat; szakmai sikerek; az iskolák pozitív visszajelzései, a szülők elismerő tisztelete és bizalma bizonyítják közös munkánkat.

 

Süni csoport

Csoportunkban fontos a nyugodt, családias, otthonos, szeretetteljes, érzelmi biztonságot nyújtó légkör biztosítása. Ez a közeg inspirálja a gyermekeket a tevékeny magatartás kibontakozására. Pedagógiai munkánkban fő célunk biztosítani, hogy a játék maradjon az óvodáskor végéig a gyermekek legfőbb tevékenysége. Testileg, lelkileg egészséges, érdeklődő, kreatív, érzelmekben gazdag, segítőkész személyiség kialakítására törekszünk. Ennek érdekében a gyermekeknek élményeket, tapasztalatszerzési és tevékeny felfedezési lehetőségeket biztosítunk.

 

 

 

Gyakorló Óvoda

MANÓ-TANODA

MANÓ-TANODA

 A város első iskolája, legyen gyermeke első iskolája!