NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

A Petőfi Iskola sportirányultságú osztálya várja a jelentkezőket

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Az érdeklődő szülők és gyerekek két alkalommal is megtekinthetik az iskolában folyó órákat. Nyílt tanítási napot tartanak február 22-én 8-11 óráig, valamint Fürge lábak játékos sportfoglalkozás lesz március 27-én 16:30-17:15 óra között.

A Petőfi Iskola sportirányultságú osztálya várja a jelentkezőketA Pallasz Athéné Egyetem Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolája a következő tanévre is várja azoknak a gyerekeknek a jelentkezését is, akik szívesen járnának egy sportirányultságú osztályba.

Az iskolában 2016 szeptemberében a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémiával kötött együttműködés keretében egy sportra specializálódott első osztály indult. A gyerekek érdeklődését is jól bizonyítja, hogy az akadémia jelmondatára kiírt pályázatot Rácz Gábor, az iskola 3.a osztályos tanulója nyerte.

Ahol a játék soha nem ér véget jelmondatot a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia a logóján használja. Ivkovicné Béres Tímea, a Kosárlabda Akadémia vezetője hangsúlyozta: a gyermekek alapvető szükséglete a mozgás. A sport fejlesztő hatása kihat az egész személyiségre és a tanulási képességekre, elősegíti nemcsak a testi, hanem az érzelmi, értelmi és szociális fejlődést is. De fejlesztő hatásuk mellett a játék örömét is nyújtják a gyermekeknek. Az egykori 108 szoros válogatott játékos szerint ezt kínálja a mindennapos testnevelés keretébe beépített kosárpalánta program, amely szakmai sokoldalúságának köszönhetően fejleszti a motorikus szellemi és fizikai képességeket, és sok játékos élményt nyújt a mindennapokban.

Barta Zsuzsanna igazgató szerint, a sportirányultságú osztály jól szolgálja a tehetséggondozást és a nevelő-oktató munka céljait, ezért örömmel működnek együtt a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémiával. Az együttműködés keretében a harmadik első osztály sportirányultságú osztály lett, ami lehetőséget ad a sporttehetségek korai felismerésére és a tehetséggondozásra kiemelten a kosárlabda sportág területén.

Az intézményben így lehetőség nyílt a reál- és a humán osztályok mellett 26 kisgyerek felvételére a sportirányultságú osztályba. Az iskola és az akadémia együttműködésének alapját az adta meg, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma jóváhagyta, hogy a megnövekedett érdeklődés miatt a 2016/17- es tanévben három első osztályt indíthasson a Pallasz Athéné Egyetem Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolája.

  • Cím: 6000 Kecskemét, Mészöly Gyula tér 1-3.
  • Telefon: +36 - 76/ 517 - 628 (iskola)
  • Fax: +36 - 76/ 517 - 717
  • Web: http://gyakorlo.uni-pae.hu

forrás: Kecskeméti Lapok - 2017. 02. 07.
kép:  saját kép