NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

"A természet kincsei" (NTP-OTM-MPA-12)

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósult meg a Kecskeméti Főiskola Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Óvoda Bocskai utcai intézményegységében „A természet kincsei" című komplex erdei óvodai program.

A műhelymunkára épülő program célja: természeti környezetben, óvodapedagógusok és más környezeti neveléssel foglalkozó szakemberek irányítása mellett az e kérdéskör iránt fogékony gyermekek tapasztalatokhoz juttatása élményszerű, komplex tevékenységeken keresztül, a művészeti nevelés eszközeit is felhasználva.

Az öt napos táborozás 2013. 10.14-18 között zajlott, elsősorban külső helyszíneken. (Vasútkert, Vackor Vár, Planetárium, Arborétum)

A projekt során az óvodások örömmel fedezték fel a természet titkait és a gyűjtött „kincsekből a kézműves foglalkozásaikon különleges alkotásokat hoztak létre.

A záró rendezvényen, amely egy interaktív kiállítást is magába foglalt, a gyermekek a szülőkkel közösen oldották meg a vetélkedők feladatait, így ismételve és rendszerezve a tábor alatt szerzett ismereteiket.