NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

Adventi mézeskalács- készítés a 3. b osztállyal

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

2017. november 27-én a kecskeméti Falusi Cukrászműhelyben járt a 3. b osztály Lengyelné Szabó Anikó és Molnár-Csikós Adrienn osztályfőnökök vezetésével.

Fantasztikus érzés volt a kulisszák mögött megtapasztalni és megtanulni, hogy hogyan készíthetünk finom, omlós mézeskalácsokat.

A tésztát kinyújtva sorakoztak a szebbnél-szebb formák. Sütőlemezekre rakva alig vártuk, hogy kisüljenek és mindenki ízlése szerint dekorálhassa azokat cukorhabbal, dekor gyöngyökkel. Persze nem maradhatott el a tesztelés sem! Megállapítottuk, hogy szorgos munkánkkal micsoda finomságokat készítettünk.

Megtudtuk, hogy az üzem 2008.december 16-án nyitott meg. Főleg hagyományos sütemények készülnek, de vannak saját specialitásaik is. Népszerű a joghurtos gyümölcs torta, a trüffell és a Kinder Bueno torta is.

A mézeskalácsok szép díszdobozokba kerültek majd a december 1-i teadélutánon a szülőkkel közösen fogyasztottuk el a finomabbnál-finomabb mézeskalácsokat téli pompába öltözött, karácsonyi fényárban úszó osztályunkban.

Hálásan köszönjük Falusi Béla tulajdonosnak és lányának, Anitának, hogy rendelkezésünkre álltak és segítségükkel sok közös új élményben részesülhettünk és az ott töltött 2 órában elsajátíthattuk tőlük a mézeskalács- készítés fortélyait.

Galéria