NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

Adventi vásár

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Iskolánkban hagyománnyá vált, hogy december elején adventi vásárt szervezünk, rendezünk, melyet a gyerekek minden évben nagyon izgatottan várnak. 2019-ben december 13-a volt a vásár napja.

14 órakor Jakobicz Dorottya, iskolánk ének-zene tanárának karácsonyi énekes, gitárral kísért műsora teremtette meg az ünnepvárás hangulatát kicsiknek és nagyoknak: pedagógusoknak, szülőknek, meghívott kézműveseknek, iparművészeknek, vendégeinknek. Ezt követően kezdődött az igazi vásári forgatag! A vásárt, melynek különös varázsa van, nagy izgalom, sok munka előzte meg, hiszen az osztályok saját készítésű ajándékokkal készültek az osztályfőnökökkel és napközis tanítókkal közösen. A szülők is többféle finomságot, édességet, különleges süteményt kínáltak fel, amit a gyerekek lelkesen és leleményesen árultak.

A városban és környékén élő és alkotó, meghívott kézműves mesterek és iparművészek kínálták igényes, szép portékáikat, ajándéktárgyaikat, melyekből kedvére válogathatott mindenki.

Lássuk a kínálatot!  Gyermekmunkák, ajándéktárgyak, édességek, finom sütemények, rétesek, sós pogácsák vegyszermentes ivólevek, zöldségkrémek, szörpök, méz, mézeskalács, mézalapú finomságok, népi fazekas által készített cserépáruk, karácsonyfadíszek, foltvarrással készített textil ajándéktárgyak, népi hangszerek (sípok, furulyák), házi készítésű szappanok, arckrémek, fürdősók, horgolt karácsonyfadíszek, fa kulcstartók, ablakdíszek, egyedi kerámiák, díszdobozos rózsák leltek gazdára.

A jó hangulatú délutánról mindenki feltöltődve ment haza az ünnepi készülődést folytatni. A meghívott vásárosok visszajelzéseiből idézünk:„Nagyon nagy volt az érdeklődés, mindig tele volt a „vásártér”. „Az eddigi vásárok közül ez sikerült a legjobban.” „Szeretnénk jövőre is visszajönni az iskolába!”

 

Találkozzunk jövőre is újból az adventi vásáron!