NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

Állampolgársági ismeretek (felső tagozat)

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Állampolgársági ismeretek (felső tagozat)Április első két hetében a tanulói kompetenciák közül a szociális és az állampolgársági kompetencia fejlesztése céljából rendhagyó órákat szerveztünk a 7-8. évfolyamon.

Április 8-án Hajdú András politológust hívtuk meg, aki a Budapesti Corvinus Egyetemen is oktat. Előadásának témája a választójog és a népszavazás volt. Tanulóink a magyarországi szabályok mellett Európa több országának választási szokásaiba is betekintést nyerhettek. Az előadás megszervezését Márton Erika tanítónőnek köszönjük.

A földrajz órákon az Európai Unió jelképeit, megalakulását, tagországait, fizetőeszközét és intézményrendszerét ismerhették meg tanulóink. Magyarországot, a területi, a népességi és a GDP adatok alapján hasonlítottuk össze a többi uniós tagországgal. Az uniós órák megtartását Gulyás Dávid tanár úr segítette a 7. évfolyamon.

Az előző évhez hasonlóan az elméletet gyakorlati feladatok egészítették ki. Az osztályfőnöki órákon hivatalos levelet kellett megfogalmazni a formai követelményeknek megfelelően, majd a boríték megcímzésére és a feladására vonatkozó szabályokat foglaltuk össze. Az elektronikus adatkitöltés gyakorlására az informatika órákon került sor.

Nagy Klára (matematika –földrajz szakos tanár, mv.)

Gergelyné Kiss Melinda (matematika – informatika szakos tanár)