NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

Az olvasás éjszakája (Lesenacht, Reading at Night) 2015.

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Az olvasás éjszakájaAz olvasás éjszakája, Lesenacht, Reading at night

2015. április 17-én este fél nyolc körül furcsa mozgolódás volt látható iskolánk aulájában. 16 mindenre elszánt, német vagy angol nyelvet tanuló diák és vállalkozó szellemű nevelő, Erasmus-os külföldi hallgató vonult be az épületbe hálózsákkal, takaróval, hogy együtt legyenek részesei egy kalandos éjszakai programnak.

Idei évben került  megrendezésre  első alkalommal,  hogy április egyik hétvégéjén „Átolvassuk az éjszakát”, azaz német ill. angol nyelvű ifjúsági irodalmat dolgozunk fel közösen.  A kiválasztott művek hosszúsága egyéb tevékenységeket is lehetővé tett az éjszaka során. Ezek közül a legkedveltebbnek bizonyult a zseblámpás kincsvadászat az iskola sötét épületében.  A kincsek plüss figurák voltak. A szerencsésebbek akár több kinccsel végeztek, a kevésbé szerencséseknek csak 1-2 jutott. Ezt követte a megszerzett kincsek jellemzése, körülírása az adott idegen nyelven.

Következő program volt a gyerekek által hozott könyvajánló, miért is a kedvenc könyvem az általam kiválasztott… Zárásként idegen nyelven néztünk filmeket. Reggel a közös reggelinek köszönhetően teli hassal, de mindenképpen élmények sokaságával indultak haza a gyerekek, hogy az éjszakai alváshiányt otthon pótolják.

2015. április 20.

Szilárd Krisztina

német nyelvtanár, programszervező

Képek: http://www.petofialtisk.eoldal.hu/fenykepek/2014-2015/2015.04.17.-az-olvasas-ejszakaja--lesenacht--reading-at-night-/