NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

BESZÁMOLÓ KUTATÓK ÉJSZAKÁJA 2017.

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Az idei kutatók éjszakáján nem várt számú érdeklődő kereste fel a Petőfi iskola programjait.

Több mint kétszáz felnőtt és gyerek jött el, hogy megtekintse, ill. részese legyen az iskolánk tanárai által szervezett foglalkozásoknak, előadásoknak.17 helyszínen sokoldalú, izgalmas feladatok vártak a gyerekekre. A kézműves kuckókba megmutathatták kézügyességüket, hangszereket készíthettek. Szines rudak segítségével varázslatos képeket készíthettek a magyar tudósokról. Korszerű logikai játékkal kipróbálhatták gondolkodásuk” sebességét”. A nagyobbak izgalmas kémia, fizika kísérleteket végeztek, és a számítógép segítségével ismerkedhettek Földünkkel. Minden korosztály nagy érdeklődéssel programozta a robotokat.

Akik egy közös alkotást szerettek volna létrehozni azok festhettek a nagy selyemre, amiből ismét egy gyönyörű kép született. Persze volt mozgószoba, filmvetítés a magyar tudósokról,  és  a diákönkormányzati tagok közösségi szolgálatával  működtetett büfé is.

Mint ahogy az elmúlt években, idén is a legtöbb gyereket a zseblámpás keresés vonzott. Fantasztikus látvány volt a közel 50 zseblámpa fénye a sötétben, mely a magyar tudósok arcképét, alkotásaikat megjelenítő képeket kutatta.

Hisszük, hogy akik megtisztelték rendezvényünket -197 fő- egy kellemes estét töltöttek el velünk.