NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

Erasmus 2019

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

2019. május 6-án került megrendezésre a hagyományos Erasmus Nap az NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolában. A gyerekek már az elmúlt hetekben elkezdtek készülődni az Erasmus Napra.

Minden osztály két előzetes feladatot kapott, élőszobrot és bemutató sarkot készített. Az osztályok országokat húztak. Ebben a tanévben Írország, Görögország, Törökország, Spanyolország kultúráját és nevezetességeit tanulmányozták a tanulók osztályfőnökeik és nyelvtanáraik segítségével.  Az élőszobrokról készült fényképet kiállítottuk iskolánk aulájában.   A képeken megjelenítették az adott országra jellemző népviseletet, EU –t jelképező szimbólumot, zászló színeit, egyéb helyi tradíciókat.

A rendezvényünk reggelét színesítette iskolánk kis kórusa, akik az Európa Unió Himnuszát, az Örömódát adták elő csengettyűkkel, Miklósné Cseh Adrienne vezetésével.

A program során a Pedagógusképző Kar egy ír és egy görög Erasmus hallgatója bemutatta országuk kultúráját, nevezetességeit és azt az intézményt, ahonnan érkeztek.

Az esemény meghívott díszvendége Kéri György zeneművész, az első magyar skótdudás volt, aki hagyományos skót népviseletben tartott a diákoknak zenés, játékos interaktív foglalkozást.

A programot az 5.a osztály angol és spanyol dalokból álló dalcsokra színesítette  Dr. Buzás Zsuzsa ének-zene tanárnő vezetésével. A dalokat Mátrai György tanító szakos hallgató, a Líra Zeneiskola gitártanára kísérte.

Szervező tanárok: Szilárd Krisztina és Molnár-Csikós Adrienn

A galéria képei az alábbi linken tekinthetők meg:

https://photos.app.goo.gl/LzPJ5dyHDbmqsdMX8