NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

Erdei iskola 2015

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Erdei iskola 2015Erdei iskolai élmények

3. b osztályos tanulóktól

Felföldi Bence:

Három napot töltöttünk az erdei iskolában az osztállyal. Sok érdekes dolgot tanultunk. Nagyon tetszett, hogy pizsamában tornáztunk reggel az udvaron. Réka néni mutatott fakopácsot. Kéreglenyomatot satíroztunk. Többen fogtunk békát, és láttunk egy hódvárat is. Este tábortüzet gyújtottunk, majd a sötétben zseblámpával kukacokat kerestünk. Remélem jövőre is elmegyünk.

Papincsák Letícia:

Hétfő reggel mindenki a vasútállomáson gyülekezett. Az erdei iskolába mentünk három napra. Nagyon örültem, amikor elindult a vonat. A vonaton Timivel az erdei iskoláról beszélgettünk. Amikor odaértünk, Réka néni elmondta a szabályokat. Ezután felmentünk és bepakoltunk a szobába. Nagyon izgalmasnak tartottam, hogy emeletes ágyon alhatok. Az első nap a rovarokról tanultunk. Sok érdekes dolgot tudtam meg erről a témáról. Utána a rovarok viselkedésével foglalkoztunk. A második napon a madarakról tanultunk. Nekem a széncinege hangja tetszett a legjobban, mert olyan kedves, vékony volt. A következő feladatban ezért könnyen felismertem. Ezen az estén a tábortűznél sokat énekeltünk és nevettünk. Az utolsó napon a fákkal ismerkedtünk. Az erdőben bőven találunk példányokat. A túrázáson nagyon jól éreztem magam. Nagyon sajnáltam, hogy haza kellett jönni. A vonaton az élményeinkről meséltünk egymásnak. A vasútállomásnál mindenkit várt az anyukája. Az egész osztály épségben és sok élménnyel ment haza.

Stecenkó Laura:

Hétfő reggel a vonatállomáson találkoztunk és elköszöntünk a szüleinktől. Az út 40 perces volt. Amikor a vonatról leszálltunk, megálltunk játszani. Utána találkoztunk Réka nénivel és Zsuzsi nénivel. Ők elmondták a szabályokat, majd mindenki elfoglalta a szobáját. Ezután foglalkozásra mentünk. Első nap a bogarakról, második nap pedig a madarakról tanultunk. harmadik nap a fákról tanultunk és túráztunk is. Mindannyian jól éreztük magunkat, olyan jól, hogy nem akartunk hazajönni, de sajnos vége lett.

Váczi Tímea:

Hétfőn 7:45-kor gyülekeztünk a vasútállomás előtt, s indultunk az erdei iskolába. A vonattól gyalogoltunk, elfoglaltuk helyünket, majd kipakoltuk a cuccainkat. Délelőtt ismerkedtünk a madarak hangjával és madárfészket építettünk. Ebéd után játszottunk az udvaron, majd újra a madarakról beszélgettünk. Este 8-kor éjjeli túrára indultunk, hallgatni az erdő éjjeli életét. 10 óra körül kellett volna aludni, de fel voltunk pörögve. Másnap reggel pizsamában tornáztunk. Délelőtt pillangókról, rovarokról tanultunk. Délután játszottunk, majd újra tanultunk. Este a tábortűz után még gilisztákat kerestünk. Harmadik nap még túráztunk, majd délután indultunk haza. Csodálatos volt!

KÉPGALÉRIA: http://www.petofialtisk.eoldal.hu/fenykepek/2014-2015/2015.04.-erdei-iskola/