NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

Erdei iskolában jártunk 3.b

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A 3. b osztály 3 napot töltött a Kontyvirág erdei iskolában. A kért szakmai programok szervesen kapcsolódtak a környezetismeret tananyagához. A gyerekek a tapasztalással, megfigyeléssel szintetizálták az iskolában tanultakat.

Az első napon túráztak, és megismerkedtek az ott levő életközösséggel. Rejtvények, játékos feladatok tették színesebbé a csatangolást. Este tábortűz mellett énekeltünk, pillecukrot sütögettünk és megbeszéltük a napi élményeket.

A második napon a hóddal ismerkedtünk játékok és mozgásos feladatok segítségével. Délután a vízparton halásztuk az apró vízi élőlényeket. Csodák csodájára egy rák is akadt a tésztaszűrőnkbe. Bogárnézőkével vizsgáltuk a parányi lárvákat. A napot éjszakai túrával zártuk, mely során az erdőt egész más „megvilágításában” barangoltuk be.

A 3. napon a madaraké volt a főszerep, ugyanis erre a napra esett az Európai madármegfigyelő nap. Láttunk sirályt, zöld küllőt, kék cinkét, csuszkát. A természet lágy ölén még a madarak is szebben énekeltek.

A gyerekek élménydús 3 nappal lettek gazdagabbak. Sok-sok környezetismeret órán tudunk majd támaszkodni az ott megszerzett ismeretekre.

Kecskemét, 2018. október 14.

                                                                                   Báthory Judit, Horváth Erika
kísérőpedagógusok