NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

Európa Nap

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

2016. november 10-én harmadszor került megrendezésre az Európa Nap iskolánkban.

Ez alkalommal 3 ország kultúrájának megismerésére, bemutatására került sor, melyek a következők voltak: Franciaország, Spanyolország és Belgium. A gyerekek örömmel és ügyesen felkészültek az eseményre, amelyen a külföldi hallgatók is kivették a részüket. Néhányan közülük lelkes közreműködéssel egy teljes tanítási órán érdekesen és alaposan bemutatták az Európai Uniós országokat. Az alsósok pár francia tánclépéssel is gazdagabbak lettek az óra végére.

 A gyerekek előre elkészített plakátokon keresztül mutatták be Franciaország fontos ismertetőjegyeit előre megadott szempontok alapján. A felső tagozatosoknál voltak osztályok, akik szintén plakáttal készültek, a 6. és a 8. évfolyamon nagy örömmel és lelkesedéssel tervezték és valósították meg PowerPoint előadásaikat, amelyek témái: Spanyolország és Belgium nevezetességei voltak.

 A projekt zárása során színvonalas posztereket láthattunk minden osztálytól. Az alsósok próbálták különböző köszönési formákkal a nézőközönséget üdvözölni, így színesítették közös rendezvényünket.

Ezúton is szeretném megköszönni a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár Europe Direct Hálózatának, az Erasmus Napra felajánlott nagyon sok, szép és hasznos ajándékot!

Rendezvényünk sikerét jelentette az is, hogy a gyerekek vidámak és különösen felszabadultak voltak.

Mindenkinek köszönjük a lelkiismeretes munkáját és szívből gratulálunk!

További képeket ezen a linken láthatnak!

2016. november 21.

Szilárd Krisztina
a rendezvény felsős szervezője

Szabó Melinda és Kurucz Bernadett
a rendezvény alsós összefogói