NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

Európa Nap

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

2017. november 23-án negyedszer került megrendezésre az Európa Nap iskolánkban. Ez alkalommal 3 ország kultúrájának megismerésére, bemutatására került sor, melyek a következők voltak: Németország, Franciaország, Spanyolország.

Külön örömmel töltött el bennünket, hogy több vendég is megtisztelte részvételével Erasmus Napunkat az egyetemről, NJE Pedagógiai Kar dékánja, dr. Fülöp Tamás, NJE Pedagógiai Kar dékánhelyettes asszonya, dr. Sági Norberta, Marton Krisztina, külügyi referens, Rácz Attila volt külügyi referens.

A gyerekek örömmel és ügyesen felkészültek az eseményre, s a külföldi hallgatók is kivették a részüket az előkészületi munkálatokból. Az idei évben az alsó és a felső évfolyamosok együtt tevékenykedtek. Különböző témakörökön keresztül dolgozták fel a megadott országokat, olyan módon, hogy az alsósok csodálatos plakátokat készítettek az országok témáihoz, a felsősök pedig német és angol idegen nyelveken ismertették Németországról, Spanyolországról, Franciaországról gyűjtött ismereteiket.

Az első és ötödik évfolyam témája: a nemzeti zászlók volt. A másodikos és a hatodikosok az országokra jellemző ételkülönlegességekkel ismertette meg a közönséget. A harmadikos és a hetedikes diákok az országok ünnepeiről, hagyományairól meséltek. A negyedikes és nyolcadikos tanulók az iskolarendszer hasznos tudnivalóit osztották meg a közönséggel. A programot tovább színesítették a külföldi hallgatók előadásai, akik saját országuk nevezetességeiről tartottak érdekes előadásokat PPT formában.

Köszönetem szeretném ez úton is kifejezni a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár Europe Direct Hálózatának, Horváth Zoltán úrnak az Erasmus Napra felajánlott számtalan, szép és hasznos ajándékokért!

Rendezvényünk sikerét jelentette az is, hogy a gyerekek vidámak és különösen felszabadultak voltak.

Mindenkinek köszönjük a lelkiismeretes munkáját és szívből gratulálunk!

2017. november 28.

Szilárd Krisztina

a rendezvény szervezője

Borsosné Ambrus Ildikó

angol nyelvtanár

GALÉRIA