NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

Európa nap/Erasmus nap

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Európa Nap - 2015.11.10.

Európa Nap - 2015.11.10.2015. november 10-én másodszor került megrendezésre az Európa Nap iskolánkban. Ez alkalommal is 7 ország kultúrájának megismerésére, bemutatójára került sor, melyek a következők voltak: Németország, Svájc, Ausztria, Spanyolország, Franciaország, Anglia, Törökország. A gyerekek örömmel és ügyesen felkészültek az eseményre, amelyen az Erasmusos hallgatók is nagymértékben kivették a részüket.  Az Erasmus hallgatók lelkes közreműködéssel egy teljes tanítási órán érdekesen és alaposan bemutatták az Európai Uniós országokat.

Az alsó tagozatosok előre készítettek plakátokat a kapott országhoz kapcsolódó mesékből valamint az országok zászlóját is. A felső tagozatosok nagy örömmel és lelkesedéssel tervezték és valósították meg a papírmontázs típusú országzászlót, illetve az országok egy- egy jellegzetességét makettként, amit fényképekkel is illusztráltak. A projekt zárása során színvonalas produkciókat láthattunk mind az alsósoktól, mind a felsősöktől. Az alsósok a „János bácsi keljen fel” című dal egy versszakát énekelték el az adott ország nyelvén, a felsősök interaktívan próbálták a különböző köszönési formákat a nézőközönségnek megtanítani, így színesítették közös rendezvényünket.  

 A vetélkedőt a 3. b és a 4.a osztályok nyerték meg, a 3.b Franciaországot, a 4.a Svájcot mutatta be.

 Rendezvényünk sikerét jelentette az is, hogy a gyerekek vidámak, különösen felszabadultak voltak. Az idei évben külön öröm volt számunkra, hogy képeslap kiállítás is gazdagította a rendezvény színvonalát.

Mindenkinek köszönjük a lelkiismeretes munkáját és szívből gratulálunk.

 

Szilárd Krisztina