NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

Európa nap/Erasmus nap 2014.

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Európa nap/Erasmus nap2014.11.06.
2014. november 06-án először került megrendezésre az Európa Nap iskolánkban. Ez alkalommal 7 ország kultúrájának, népzenéjének bemutatójára került sor, melyek a következők voltak: Németország, Dánia, Spanyolország, Portugália, Franciaország, Anglia, Írország. A gyerekek örömmel és ügyesen felkészültek az eseményre, amelyen a főiskolás és az Erasmusos hallgatók is nagy segítségünkre voltak. A Külügyi Iroda segítségével beszervezett külföldi vendéghallgatók lelkes közreműködésével sikerült még jobban és alaposabban bemutatni az Európai Unió országait.

Az alsó tagozatosok előre elkészítették a sportról és a természeti kincsekről szóló plakátjaikat. A felső tagozatosok nagy örömmel és lelkesedéssel varrták meg az adott ország zászlóját. Szakácstudásukat is megcsillanthatták, amikor otthon elkészítették a megadott ország egyik jellegzetes ételét, amit fényképekkel dokumentáltak. A projekt zárása során színvonalas prezentációkat láthattunk mind az alsósoktól, mind a felsősöktől. Az alsósok mesefelismeréssel, csodálatos bábfigurákkal, a felsősök pedig az adott országot bemutató prezentációkkal színesítették közös rendezvényünket.
A vendégekből álló zsűri a 3.a és a 8.a osztály produkcióját ítélte a legjobbnak. Mindkét osztály Németországot mutatta be.
Rendezvényünk sikerét jelezte az is, hogy a gyerekek vidámak, különösen felszabadultak voltak, így a jövőben is szeretnénk ezt a programunkat megvalósítani.
Mindenkinek köszönöm a lelkiismeretes munkáját és szívből gratulál a program főszervezője

Szilárd Krisztina