NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

Gyakorló Óvodák

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A Gyakorló Óvodák honlapja elérhető: http://www.kfpetofigyakovi.eoldal.hu/

A Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának tornatermében és sportpályáján valósult meg 2013. május 17-én a Nemzeti Tehetség Program támogatásával a „Te is lehetsz Labdakirály” elnevezésű, Kecskemét város kiemelkedő mozgásfejlettségű nagycsoportos óvodásai számára megrendezett labdás ügyességi sportverseny.

A verseny 6 feladatból állt, a végrehajtást zsűri pontozta. A lebonyolításban a program szervezői mellett óvodapedagógia szakos főiskolai hallgatók is segítettek.

 A „Labdakirály” címet Vati Alex (Kaszap utcai Gyakorló Óvoda) nyerte el, a „Labdakirálynő” Erdélyi Hédi (Ifjúság úti Óvoda) lett.

Az óvodásoknak szóló, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával megvalósult „Rajzoljunk együtt” művészeti verseny eredményhirdetésére és a kapcsolódó szakmai találkozóra 2013. június 7-én került sor a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának dísztermében.

A szakmai zsűri által kiválasztott pályamunkákat az eredményhirdetéssel egybekötött kiállításon mutatták be.

A jutalmazott gyerekeknek Szappanos István festőművész tartott rendhagyó foglalkozást, ahol új anyagok, technikák megismerésére, kipróbálására nyílt lehetőségük.

A felkészítő pedagógusok, érdeklődő szülők, kísérők számára a tehetséggondozásban nagy tapasztalatokkal rendelkező szakemberek tartottak konzultációt.

A Nemzeti Tehetség Program támogatásával óvodánk 2013. áprilisától „Óvodások az élhetőbb jövőért” címmel egy saját kidolgozású 60 órás tehetségfejlesztő programot valósított meg, melynek fő célja gyermekek környezettudatos gondolkodásának megalapozása volt. A műhelymunkára épülő fejlesztés iránya: természettudományos témakörben a tehetséges gyermekek sajátos érdeklődésének, egyéni ismeretszerzési technikáinak, egyéni tanulási útjainak segítése, fejlesztése személyiségük, egyéni értékeik és kompetenciáik kibontakoztatásával. A program során a gyermekek örömmel kezdték meg felfedezni a természet titkait és kincseit, „Kíváncsi felfedezők” nevet adva gyorsan közösséggé formálódó csoportjuknak. Élményeikről fotó- és gyermekrajz-kiállítás adott számot a Bocskai utcai óvodában.