NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

Idegenvezetők világnapja 2019.02.21.

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

International Tourist Guide Day. 1985 óta számos országban megünneplik, oly módon, hogy az idegenvezetők saját honfitársaiknak mutatják be városukat, ellenszolgáltatás nélkül, hogy azok a városuk érdekességeit jobban megismerjék.

Az EFOP-3-3-7. nyertes pályázatunk „Jeles Napok” projektjének keretén belül felsős tanulóink is kipróbálhatták magukat ebben a hivatásban. A gyerekek élvezték a feladatot. Nemcsak szóban, de választásuk szerint írásban, plakát-és makett készítésében is jeleskedhettek. Az angolos és németes csoportok idegen nyelven vállalhattak aktív szerepet e jeles nap lebonyolításában.

Néhány osztály valóságos, a többi virtuális sétát tett Kecskeméten, miközben a város nevezetességeiről, épületeiről, helyi termékeiről osztottak meg egymással információkat. A tanulók szívesen búvárkodtak az interneten, abban versenyezve, hogy ki talál esetleg olyat, amiről még nem hallottak. Népszerű volt a prezentációs forma, a saját rajzzal kísért bemutató, a makett-készítés.

A 7.a és 7.b osztály tanulói az előzetes felkészülést követően a városközpontban tartottak angol nyelvű idegenvezetést társaiknak.

A téma érdekes volt, iskolánk diákjai pedig lelkesek. Szorgalmasan készültek, jó hangulatban telt e jeles nap. 

2019. március 7.                                                                                Dobosi Zsuzsanna szervező