NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

Kecskeméti Katona József Gimnázium Kecskemét várossá válásának 650 éves évfordulója

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A Kecskeméti Tankerületi Központ és a Kecskeméti Katona József Gimnázium Kecskemét várossá válásának 650 éves évfordulója alkalmából országos diákkonferenciát szervezett "Időkapszula" címmel.

Endre Csilla 7.a osztályos tanuló a rendezvényhez kapcsolódó fotópályázaton 3. helyezést ért el.

Fotói:

 

Beszámoló az „Időkapszula” konferenciáról és pályázatról.

      Endre Csilla vagyok 7. osztályos tanuló. 2018. 03. 22-én, csütörtökön a Katona József Gimnáziumban töltöttem a délelőttömet. A pályázat az „Időkapszula”nevet kapta. Ez egy többrétű pályázat volt. Lehetett rajzzal, PPT-vel, vagy fotóval is indulni rajta.

            A konferencia mottója: „Mit zárnál egy időkapszulába, amit majd ötven év múlva bontanak ki a jövő diákjai?” A PPT tartalma a mostani diákéletet kellett tükröznie. Volt egy képzőművészeti része is a pályázatnak, ahol rajzban azt kellett bemutatni, hogy ötven év múlva a kiválasztott hely milyen lesz. És volt egy fotópályázat része is  amin én is részt vettem.  Az esemény 10 órakor kezdődött. A megnyitó után a színjátszó csoport adta elő rövid darabját, ami nagyon izgalmas volt. Váltotta őket Dr. Zékány Éva Junior Prima Díjas nyelvész, aki „Nyelvünk változása, fejlődése” címmel tartott prezentációt. Utána jött egy rövid szünet. A pályázaton 2 város három középiskolájának öt diákja vett részt: ketten Székesfehérvárról, ketten a Kecskeméti Szent-Györgyi Albert Középiskolából és egy diák pedig a Katona József Gimnáziumból jött. Voltak, akik a saját iskolájukat mutatták be vagy a városukat ahol élnek. Egy diák pedig a kosárlabdázásról írt mivel kosarazni szeretne felnőtt korában is. Ezután volt egy 10 perces szünet, akkor lehetett megnézni a kiállított rajzokat/fotókat. A három paraván közül a középsőn helyezkedtek el a díjazott munkák, köztük az enyém is. A szünet után mindenki visszaült és várta a következő előadót, aki a Neumann János Egyetem Docense volt. Az egyetem GAMF Karának MegaLux elnevezésű napelemes autóját mutatta be. A konferenciát a díjak, ajándékok átadása és a svédasztalos ebéd zárta. Én 3. helyezést értem el.

            Nagyon jól éreztem magam ezen a programon.