NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

Kerékpáros tábor

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A tábor fő célja, hogy a gyerekek gyakorolják a biztonságos, szabályos kerékpáros közlekedést. Tudjanak közlekedni kerékpárúton, kerékpársávon, esetleg a járdán is. Külön figyelmet igényelt tőlük a csoportban történő kerekezés. mindig tartani a sorrendet, a követési távolságot. Ügyesen megtanultak egyszerre elindulni, megállni és veszély esetén jelezni.

A résztvevők 1-5. osztályba járó gyerekek voltak, összesen 21 fő.

Az általunk tervezett útvonalak a városon belül vezettek. Sokan megszólítottak bennünket, látva, hogy milyen ügyesek a gyerekek. Az időjárás is kedvezett, mert egész héten napsütéses, meleg időnk volt.

Mivel ez egy nyári tábor volt színesítettük a kerekezést szórakoztató, vidám programokkal,témába illő gyakorlati tevékenységekkel , fagyizással is.

A hófánkozás nagy sikert aratott, kellemesen fáradtan tértünk vissza a suliba. A természetismereti programok is érdekelték a gyerekeket, voltunk az Arborétumban, a Természet Házában és a Vadasparkban. A tűzoltóságon beöltöztek tűzoltónak, körbejártuk a körletet és felülhettek a szerre( ez a tűzoltóautó hivatalos neve) is.

Egy szervízben elleshették a gumijavítás csínját-bínját és ők is próbálkozhattak a javítással.

Délutánonként közlekedési oktatófilmet néztek, interaktív feladatokkal játszottak, Kresz-tesztekkel mérték fel tudásukat, valamint ügyességi akadálypályán fejleszthették képességeiket.

A hetet totóval zártuk, melyből az derült ki, hogy egész héten figyeltek, megjegyezték a hallottakat és bővült a tudástáruk. A legjobbak apró ajándékkal tértek haza.

Az otthoni élménybeszámolók arról győztek meg minket, hogy nagyon élvezték a programokat, bírták a terhelést, kihívásnak tekintették a sok kerekezést és büszkék voltak magukra.

 A tanév során is szükség van ilyen kerékpáros programokra, mert a szórakozáson, kikapcsolódáson túl nagyon sok hasznos ismerettel gazdagodik a gyermek.

                                                                                      Horváth Erika