NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

KOSÁRLABDÁSAINK SIKERE

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

2017. november 25-én került megrendezésre a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által szervezett Kosárpalánta program első fordulója Kecskeméten, a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia Csarnokában. Iskolánkat 10 fő második osztályos és 1 fő első osztályos tanuló képviselte, ők alkották csapatunkat. Forray Patrícia, Szakonyi Marcell, Gyorsa-Dali Kornél, Botra Péter, Herczeg Máté, Horváth Miksa, Csikai Gabriella, Csikai Zsófia, Hölzl-Szabó Emília, Urbán Katica, Békési Dorina. 

  • A verseny és a program célja, hogy a gyerekek sokoldalú, elsősorban a mozgás minőségének tervszerű felépítését célzó szakmai alapokat kapjanak bármilyen jellegű,és szintű sporttevékenység végzéséhez.
  • Egységes, szakmai irányvonalak mentén felépített tananyaggal dolgoznak a testnevelők.
  • Egyszerre élvezhető, sokoldalú, változatos, és szakmailag hatékony gyakorlatanyagot kínálnak.

 

A verseny nagyon jól szervezett, jó hangulatú volt, különböző kosárlabdával végzett ügyességi gyakorlatokat, váltóversenyeket kellett végrehajtaniuk a diákoknak. Egy versenyszám kivételével, mindegyikben elsőként értek célba, így összesítésben is 1. helyen végeztünk! Látszott felkészültségük és az is, hogy rettentően élvezték az általuk végzett tevékenységet; a mozgást, a kosarazást!

Ezúton is gratulálunk nekik és a további fordulókban is sok sikert kívánunk!

Felkészítő tanáraik: Adamik Csilla, Radics Anna. Segítőjük a versenyen Sipka Anikó volt.