NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

Kosárpalánta Bajnokság

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

2019. december 1-jén került megrendezésre a Kosárpalánta Bajnokság első fordulója.

 

A program célja, hogy átfogó, egységes sportszakmai koncepciót kínáljon a 6-10 éves korosztály számára. A program alapja a korosztálynak megfelelő széleskörű képességfejlesztés, mellyel megalapozhatjuk a későbbi versenyszerű sportolást, de hasznos hátteret adhat a mindennapi élethez is. A Kosárpalánta Bajnokság lehetőséget ad arra, hogy a programban résztvevő gyerekek később is képesek legyenek fizikai képességeik maximális kiaknázására, és ezt ne korlátozza a múltból eredő hiányosság. Ennek érdekében a KOSÁRPALÁNTA program ötvözi az atlétika, a gimnasztika és a küzdősportok hasznos alap mozgásanyagát a kosárlabda megalapozó gyakorlatanyagával.

 

A helyszín a már megszokott Mercedes-Benz Gyár Akadémia Sportcsarnoka volt. Nagy öröm számunkra, hogy minden évben előre léptünk egyet, hiszen tavalyelőtt még csak egy, tavaly kettő, idén pedig már három korosztályban is képviseltük iskolánkat.

Első osztályosaink 10 fővel szerepeltek, mind az 1. c osztály tanulói, amely sportosztály. Nekik még kevesebb a feladatuk, mint a többi korosztálynak, hiszen még csak most tanulják a labdakezelést, kosárlabdázás szeretetét. Lelkesek és rettentően izgatottak voltak, de munkájuk gyümölcse beért, hiszen az első helyet szerezték meg. Csapattagok: Szabó Bence, Balla Viola, Bakó Dorián, Kubránszky Attila, Varga Bálint, Bravik Szabolcs, Berta Zsigmond, Dajka Benett, Szabó Áron.

Második osztályosaink 12 versenyzőjéből tízen most szerepeltek ebben a bajnokságban először, ketten már tavaly is versenyeztek. Nagyon ügyesek és figyelmesek voltak. Sportszerűségből is jelesre vizsgáztak: az egyik ellenfél csapat csak hét fővel tudott eljönni a versenyre, mert lebetegedtek. A mi gyerekeink vállalták, hogy minden versenyszámban egymást felváltva beállnak az ellenfélhez, hogy ők is ki tudjanak állni a bajnokságon. Azt gondolom, ez példaértékű. Végül csapatunk – egy ponttal lemaradva a dobogó legfelső fokáról – a 2. helyet szerezte meg. Csapattagok: Györe Csanád, Huri Dominik, Nyári Kolos, Kovács Áron, Györe Koppány, Gyurján Balázs, Vörös Csaba, Horváth Szilárd, Halupa-Tiba Virág, Szatmári Alíz, Hegedűs Emese Dorka, Prikkel Jázmin.

Harmadik osztályosaink már rutinosnak mondhatók, ennek megfelelően hozták, amit elvártunk tőlük. Az első versenyszámban még hibáztak, utána viszont már koncentráltak. Az 1. helyet szerezték meg magabiztos versenyzésükkel. Csapattagok: Orbán Luca, Verde Milena, Szabó Lara, Orlov Anna Lujza, Bravik Réka, Somoskövi Gergő, Dobai Gergely, Gáspár Rudolf, Doró Zsombor, Terecskei Tamás, Sinkó Milán.

A csapatok edzői Radics Anna, Adamik Csilla és Bindics Gábor.

Gratulálunk a kiváló sporteredményhez!