NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

Kosártábor

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A 2016/2017 es tanév kosártábora június 26.- 30.-ig tartott. A táborban 28 gyermek vett részt 1. - 4. osztályosokig fiúk, lányok vegyesen. A többség a kosárlabdaszakkörön járó gyermekek, de voltak kezdők is.

Góbor Csillával vezettük a tábort és edzések előtt és között szerveztük a kézműves foglalkozásokat és a gyermekek felügyeletét. Az edzéseket Nagyné Adamik Csilla és Bindics Gábor végezte. 

Reggelente 7 órától fogadtuk a gyermekeket az aulában, ahol felügyeltünk és gyülekeztünk 8 óráig. Amikor megérkezett mindenki elfoglaltuk a termünket, ahol a gyermekekkel tevékenykedtünk napközben. Reggelente beszélgetőkörrel indítottuk a napot. Első napon egy ismerkedő drámajátákkal indítottunk, a többi napon pedig kommunikációs gyakorlatokat végeztünk a gyermekekkel. Ezután 9 óra körül mosdóztunk, majd lementünk az iskola ebédlőjébe reggelizni. 9:30 körül lekísértük a gyermekeket a tornatermi öltözőbe, ahol már az edzők várták őket. Az edzéseken a fiúk és a lányok külön edzettek általában. Délelőttönként erőnléti, délutánonként pedig játékos volt az edzések jellege. A délelőtti edzések kb. 11:30- ig tartottak, utána pedig mi voltunk a gyerekekkel, ilyenkor általában nagyon fáradtan érkeztek a terembe és egy kis pihenőt tartottunk. 12:30 körül ebédelni vittük őket, majd a teremben nekifogtunk a különböző programoknak.

Az első napon hőre száradó gyurmából kosárlabda alakú medált készítettünk, amit a második napon miután kiszáradt narancssárga színűre festettünk, majd madzagra felfűztünk.

Harmadik napon egy kosárlabdás filmet néztünk meg és kielemeztük a különböző trükköket, helyzeteket, figurákat.

A negyedik napon a rendelt MiniLük játékkal játszottunk és társasjátékoztunk. Az edzés ideje alatt Csillával okleveleket gyártottunk, majd lelamináltuk a gyermekeknek ajándékba.

Az utolsó napon elvittük a gyermekeket fagyizni a Fodor cukrászdába, amit nagyon élvetek, majd amiután visszaértünk átadtuk neki az ajándékot és ezután az edző Csilla meglepetéssel készült a gyermekek számára. A héten készült fényképekből videót készített a gyermekek legnagyobb meglepetésére, majd Gáborral értékelték a hetet.

A táborban minden gyermek jól érezte magát, beleérte mindet is, bár a hét végére eléggé elfáradtak és elég nehéz volt őket motiválni a különböző tevékenységekre.