NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

Leendő elsősök szüleinek

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

2017-2018. tanévben indított első osztályaink irányultsága

1.a Magyar-angol két tanítási nyelvű osztály

A tanulóknak 5 angol órájuk van egy héten, melyből egyet angol anyanyelvű lektor tart. A rajz, technika, testnevelés tantárgyak oktatása a két nyelven folyik, előrehaladásuk függvényében egyre nagyobb arányban angolul. Iskolaotthonos rendszerben működik, azaz a tanulók órarendje úgy kerül összeállításra, hogy délelőtt és délután is vannak óráik is, és szabadidős foglalkozásaik is, a nagyobb óraszámból adódó terhek egyenletes eloszlása végett.

1.b Természettudományos irányultságú osztály

A környezetismeretet tanulják magasabb óraszámban, mindennapjaikat áthatja a természet titkaival való ismerkedés, a környezetvédelem. Felső tagozaton a természettudományos gyakorlatok külön tantárgyként, valamint a biológia, fizika, földrajz, kémia kiemelten jelenik meg. Az osztály egyik fele a német, másik fele az angol nyelvvel ismerkedik játékos formában 3. osztályig, heti 1-1 órában. Ennek célja a nyelvtanulásra való ráhangolás, a pozitív hozzáállás kialakítása. Erre alapozva, a választott idegen nyelv tanulását a negyedik évfolyamtól már magasabb óraszámban folytatják. Hagyományos, napközis rendszerben működik.

1.c Sportirányultságú osztály

Ebben az osztályunkban a tanulás mellett a sportos életforma és a Mercedes Kosárlabda Akadémia szakmai támogatásával a labdás játékok kapják a főszerepet. Az osztály egyik fele a német, másik fele az angol nyelvvel ismerkedik játékos formában 3. osztályig, heti 1-1 órában. Ennek célja a nyelvtanulásra való ráhangolás, a pozitív hozzáállás kialakítása. Erre alapozva, a választott idegen nyelv tanulását a negyedik évfolyamtól már magasabb óraszámban folytatják. Napközis rendszerben működik.

 

Nyílt órák a szülők részére

2016. november 22. 8-11 h

2017. január 11. 8-11 h

2017. február 22. 8-11 h

Az érdeklődő szülők előzetes bejelentkezését kérjük!

A gyermekek számára a tanító nénikkel való és az iskolánkkal való ismerkedésre a Manó Tanoda iskolaelőkészítő foglalkozásainkat és ingyenes játszóházi programjainkat ajánljuk.

 

Ingyenes játszóházi programok

Ügyes kezek

2016. december 12. hétfő 16:30-17:30 h

Adventi családi kézműveskedés, és beiratkozási lehetőség a Manó Tanodába.

17:30 órakor ingyenes meseelőadás

 

Fürge lábak

2017. március 27. hétfő 16:30-17:30 h

Játékos sportfoglalkozás: ügyességi feladatok, mozgásterápiás játékok a sportcsarnokban. Belépés csak tornacipőben!

 

Manó Tanoda

Iskola-előkészítő foglalkozássorozat

2016. december 19 - 2017. március 20. között, hétfői napokon 16:30-17:15 h.

Előzetes beiratkozás szükséges.