NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

Lesenacht/Reading Night/Olvasó Est

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Olvassuk át az éjszakát, Lesenacht, Reading Night

2016. április 15-én este fél nyolc körül furcsa mozgolódás volt látható iskolánk aulájában. 17 mindenre elszánt, német vagy angol nyelvet tanuló diák és számos vállalkozó szellemű nevelő, 6 Erasmus-os külföldi hallgató – Spanyolországból, Finnországból, Törökországból- vonult be az iskola épületébe hálózsákkal, takaróval, hogy együtt legyenek részesei egy kalandos éjszakai programnak.

Idei évben második alkalommal került megrendezésre az „Olvassuk át az éjszakát" programunk, ahol német illetve angol nyelvű ifjúsági irodalmat dolgozunk fel közösen. Ezen kívül egyéb érdekességekre került sor az éjszaka során. Ezek közül a legkedveltebbnek bizonyult a zseblámpás kincsvadászat az iskola sötét aulájában. A kincsek plüss figurák voltak. Ezt követte a megszerzett kincsek jellemzése, körülírása német illetve angol idegen nyelven, melyet a külföldi hallgatók is kiegészítettek saját nyelvükön.

Külön öröm volt számunkra hogy kollégáink segítségével magyaros jellegű táncházat is megvalósíthattunk az este folyamán.

Következő program volt a gyerekek által hozott könyvajánló az adott célnyelven. Zárásként német, angol idegen nyelveken néztünk filmeket. Reggel a közös reggelinek köszönhetően teli hassal, de mindenképpen élmények sokaságával indultak haza a gyerekek, hogy az éjszakai alváshiányt otthon pótolják.

2016. április 20.

Szilárd Krisztina
német nyelvtanár, programszervező

Borsosné Ambrus Ildikó
angol nyelvtanár