NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

MICROSOFT INNOVATÍV ISKOLA PROGRAM

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Sikerrel pályázott 2017 szeptemberében a MICROSOFT MAGYARORSZÁG által meghirdetett pályázati felhívására a Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola. 
A tavaly ősszel indult  Microsoft Innovatív Iskola Program  célja hozzásegíteni az intézményeket, pedagógusokat, így végső soron a diákokat a naprakész, digitális tudás elsajátításához a legmodernebb eszközök segítségével.

A MICROSOFT INNOVATÍV ISKOLA programja a 21. századi oktatói és vezetői szemléletet hivatott népszerűsíteni. A Microsoft Innovatív Iskolái kiemelten kezelik a modern technológiát, mint az iskolai átalakulás és hatékony tanulás alapvető feltételét. A programban részt vevő iskolaigazgatók a kurzus folyamán működő intézményi modelleket és bevált gyakorlatokat osztanak meg egymással és hálózatban együttműködve hoznak létre újakat, továbbá technológiai és módszertani segítséget kapnak oktatási szakértők közreműködésével.

A Microsoft meggyőződése, hogy a 21. századi készségek elsajátításában a tanároknak és közösségeiknek többre van szükségük, mint egyszerű technológiai támogatásra. A technológia gyorsítja a változást, de ahhoz kevés, hogy azt önmagában idézze elő. A Microsoft hisz az iskolák erejében és abban, hogy egy elkötelezett iskolai vezetőség és egy szakmai összefogásra épülő tanári közösség átütő eredményt érhet el a tanulási környezet átformálásában.