NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

Nyelvi tábor

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

 Német-angol nyelvi tábor Ausztriában 2020. június 7-12.

 

2020. június 7-12-ig újból tábort szervezünk Ausztriába, Obervellachba. Obervellach Karintiában található kisváros, ahol a magyar diákok német és angol nyelvet tanulnak-gyakorolnak.

 

A nyelvi tábor plakátját itt találják.

 

Kedvcsinálónak íme egy beszámoló és néhány fotó a tavalyi táborról.

„A közel egyhetes program nemcsak kirándulásokat, közös programokat jelentett, hanem nyelvi órákat és nyelvgyakorlási lehetőséget is biztosított. Mind a németet, mind az angolt tanulók részt vehetettek interaktív nyelvi játékokon. Délelőttönként német és angol órák voltak, majd a városban vagy a kirándulások helyszínén egy kérdezz-felelek feladatsor várt ránk, amit a helyiek közreműködésével kellett megoldani. A kérdéseket magyarul kapták a gyerekek, nekik kellett lefordítani, majd bátorságot gyűjteni ahhoz, hogy meg is merjék szólítani az idegen embereket, egy idegen országban, idegen nyelven. A mi tanulóink bátran vették az akadályokat, sokat megtudtunk a környékről, annak földrajzáról, történelméről, az ott élők szokásairól. Egy arra vállalkozó helyi lakossal riportot is kellett készíteni.

Délutánjaink kirándulással teltek. Minden meglátogatott helyen kaptunk idegenvezetést német és angol nyelven is. Volt olyan helyszínünk, ahol a gyerekek vették meg a belépőjegyeket, átadták szállásadónk üzenetét, vagy éppen emléktárgyakat, ajándékokat vásárolgattak. Mindegyik alkalom nagyon jó lehetőséget adott a tanult nyelv gyakorlására.
Kirándulásaink során az Alpok szépségeit csodálhattuk meg. Ellátogattunk a Maltavölgyi víztározóhoz, hógolyóztunk 2600 m magasan a Schareck-csúcson. Sétáltunk a Ragga-szurdokban, aranyat és hegyi kristályt kerestünk a hegyek közti patakokban. Ha aranyat nem is, de apró piritet találtak a gyerekek! Meglátogattuk a makákó majmokat, hajóztunk az Ossiacher-tavon, és megnéztük a Porsche Múzeum autóit is. Megcsodáltuk a világ legszebb épületeinek miniatűr változatát Klagenfurtban a Minimundus-ban, az ólombányába csúszdán csúsztunk le, és kisvonattal is utaztunk odalent. A 100 m magas Pyramidenkogel kilátótorony tetejéről gyönyörködtünk a Wörthi-tó és a környék szépségében. A legbátrabbak csúszdán csúsztak le a magasból!

Sok-sok élménnyel gazdagodva térhettünk haza, és azzal a vággyal, hogy egy év múlva újból el szeretnénk menni Karintiába.”

Szabó Renáta és Somogyi Haroldné tanárnők