NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

Öko-kert projekt áprilisi tevékenységei

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Áprilisi hónapban tovább folytatódott a növények kiültetése a kertbe. Elsőként a karalábé és a fejes salátát ültették ki a tanulók egy-egy ládába. Az ültetésben segítségünkre volt a Kertészeti Kar munkatársa, aki elmagyarázta a gyerekeknek a növények részeit, a fejlődésük folyamatát és gondozásuk fontosságát. A tanulók duggatók segítségével kis lyukakat ástak a földdel megtelt ládákba, majd belehelyezték az egyes palántákat, végül megöntözték őket.

A következő héten a vöröshagyma „elduggatására” került sor. A növényeket minden héten szorgalmasan kellett locsolni a meleg- száraz időjárás miatt. A zöldborsó, valamint a gyógy-és fűszernövények szépen fejlődnek.

A kertből szedett metélőhagymát megkóstolták a tanulók uzsonna keretében. Limonádét is készítettek ebben hónapban. A tanulók citrusfacsaróval a citromok levét kifacsarták, vízzel és cukorral összekeverték. Az elkészült limonádéba a kertből szedett friss menta levelek is belekerültek.

Áprilisban is követte az osztály a lehullott csapadékmennyiséget a kertben elhelyezett esővízgyűjtő segítségével. A mennyiséget rajzos ábrán, grafikonon rögzítettük.

Kecskemét, 2019. május 3.

Jurik Erika
tanítónő