NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

ÖKO-KERT SZEPTEMBER

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Az EFOP 3.3.7 pályázatnak köszönhetően iskolánkban kialakításra került az ökokert. A pályázat célja, hogy a gyerekek megismerjék a konyhakerti növények ültetésének, gondozásának feladatait, valamint megalapozzuk környezettudatosságukat

Az ökokertben az alsó tagozatos természettudományos osztályok, valamint az 5. osztályos természettudományos csoport tevékenykedik a hét minden napjain. A csoportok a napközis tanítók vezetésével délutánonként a kialakított ládákban gondozzák majd a növényeket, valamint a körülöttük lévő környezetet tartják rendben.

Szeptemberben nagyon fontosnak éreztük, ezért a hónap elején rögtön megtartottuk a balesetvédelmi oktatást. Megismerkedtek a gyerekek a kerti szerszámok használatával (ásó, kapa, gereblye, talicska), melyiknél mire kell nagyon figyelni.

A csoportok elkezdték összeszedni a lehullott faleveleket a komposztálóládába, és átforgatták a ládákba töltött humuszos talajt.  Megbeszéltük a komposztálás folyamatát, a komposzt felhasználását, megismerték környezetvédelmi hasznosságát. A csoportok ellátogattak a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Karának tangazdaságában, ahol megismerhették a a tanulók az ősz elején még fellelhető zöldségek, gyümölcsök termesztését, mint például a sárgarépa, paprika, káposzta, alma.

A gyerekek nagyon élvezték az eddigi tevékenységeket.

Kecskemét, 2018. október 4.                                                                                    Jurik Erika
kertfelelős tanító

 

Galéria