NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

Őszi Ifjúsági- és Diákfórum

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Ifjúsági- és Diákfórumot tartott 2017. november 22-én a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban a Kecskeméti Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat. 113 fiatal érkezett a fórumra, ahol a meghívottak érdekes előadásokon és workshopon (Vöröskereszt-elsősegély, ENSZ Ifjúsági delegált, pályaorientáció, tanár-diák kommunikáció, rendezvényszervezés, RÉV Szolgálat-drogprevenció) vehettek részt.

A rendezvényen iskolánk Diákönkormányzatának négy tanulója, valamint a Diákönkormányzat munkáját segítő pedagógus is részt vett. Név szerint: Fekete Lili (5.b), Horváth Csenge (6.a), Kollár Máté (7.a), Orbán Dominik (8.a). Kísérőjük: Doróné Varga Nikolett, a Diákönkormányzat munkáját segítő pedagógus volt.

A KGYIÖK 2015-ben alakult azzal a céllal, hogy hatékony párbeszéd jöjjön létre a fiatalok és az önkormányzat között. Az eseményen részt vettek a kecskeméti középiskolák és általános iskolák delegáltjai, az ifjúsági közösségi terek informális közösségeinek delegáltjai, a diákönkormányzatok munkáját segítő pedagógusok, mentorok, valamint ifjúságszakmai szakemberek. A fórumon szó volt például a FRINGE fesztiválról, az ifjúsági cselekvési tervről, továbbá a tanár-diák kommunikációról, rendezvényszervezésről és a pályaorientációról. Ezen a napon választottak KGYIÖK elnököt és alelnököt is. A résztvevők találkozhattak hazánk ENSZ ifjúsági delegáltjával, Rácz Zsófiával.

Diákjaink aktívak, érdeklődőek voltak. A tartalmas nap végén információkkal  gazdagon távoztak, melyeket a következő DÖK ülésen megosztanak az iskola tanulóival. 

kép forrás:hiros.hu