NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

Petőfisek a színpadon

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Petőfisek a színpadonIskolánk Oktatásért Alapítványa az idei évben is megszervezte hagyományos rendezvényét: A „Petőfisek a színpadon"-t. Az előadás 2016. március 09-én, szerdán volt a Kecskeméti Főiskolai Kar Filius Nagyelőadójában.

A „Petőfisek a színpadon" mint mindig, most is jótékonysági esemény volt. A jegyeket megvásárló szülők, hozzátartozók, ismerősök ugyanis az iskola alapítványának céljait támogatták, melyből jutalmazni tudjuk a tehetséges daléneklő, zenélő, festő-rajzoló, verselő, színjátszó és táncoló gyermekeket.

Műsorunkban iskolánk alsós és felsős tanulói mellett felléptek az intézményhez tartozó Bocskai és Kaszap utcai óvodák csoportjai is. Ezen a rendezvényünkön tanulóink megmutatják tehetségüket, játékos kedvüket.

Petőfisek a színpadonAz óvodások és iskolánk tanulói már hosszú idő óta készültek a fellépésre, aminek véleményem szerint meglett az eredménye: a sokszínű, színvonalas előadásokat egytől-egyig jó hangulat, jókedv kísérte, a közönség nagy tapssal fejezte ki elismerését. A kedves vendégek, szülők, rokonok láthattak tavaszköszöntő énekeket, „egyperces novellát", egyéni dalokat, modern táncot, néptáncot, különböző színpadi játékokat, sőt még jelnyelvi előadást is. Az idei évben sem maradhattak el az idegen nyelvi produkciók sem, hallhattunk például német nyelven mondókákat iskolánk legapróbb tanulóitól, egy másik csoport a színek sokszínűségét jelenítette meg egy német dallal. A Rock and Roll világába is bepillantást nyerhettünk egy lelkes németes diákcsapat előadásának köszönhetően.

Végül főszervezőként meg szeretném köszönni a lelkiismeretes felkészítést minden kedves Kollégámnak, akik osztályszintű vagy csoportos előadással színesítették a „Petőfisek a színpadon" előadásunkat, továbbá köszönöm a segítőkész, precíz munkát a program megszervezésében is.

2016. március 16.

Szilárd Krisztina

program szervezője

Petőfisek a színpadon

Petőfisek a színpadon