NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

SIKER! SIKER! SIKER!

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Tisztelt Pályázó!


Örömmel értesítjük, hogy iskolájukat Dél-Alföld régióból sorsolás útján beválasztottuk a 2017-2018-as Kinder+SPORT programba
Szeretettel meghívjuk iskolájuk képviselőjét a programindító megbeszélésre, ahol a Kinder+SPORT program folytatásáról, a verseny szabályairól, az Önökre és a gyerekekre váró feladatokról, valamint a sorversenyekről is részletes, pontos tájékoztatást kapnak.  Az eseményen az iskola képviselőjének átadjuk a felkészüléshez szükséges START+ csomagot.”

A Kinder+SPORT programot a Ferrero Magyarország a tömegsport támogatására, népszerűsítésére hozta létre, ezen belül is kiemelt figyelmet fordítva a fiatalokra, az általános iskolás korosztályra. A legfontosabb cél a rendszeres testmozgás megszerettetése a gyerekekkel, hogy az aktív sport a későbbi életük során is a mindennapok része legyen.

Sorsolással választották ki azt a 64 intézményt, amelyek bekerültek a programba. Nagy öröm érte iskolánkat, mert az idei év kiválasztottjai lettünk, így részt tudunk majd venni a programokban. De nem csak emiatt lehetünk boldogok, hanem azért is, mert aki bekerül a résztvevő csapatok közé; egy hatalmas sportszerekből álló csomagot kap.

Ezt a csomagot 2017. december 05-én vehetjük át Budapesten.


Az első igazi megmérettetésre a tavasz során kerül sor, ekkor rendezik meg a regionális elődöntőket, ahol eldől, hogy mely iskolák küzdhetnek meg egymással a Kinder+SPORT program középdöntőiben, majd az országos döntőben.
A programban tovább versengő iskolák közötti döntőre a tanév befejezése előtt előtt kerül sor, ahol valamennyi iskola díjazásban részesül: mind a kis- és nagy taglétszámú iskolák döntőjén az első helyezettek 1 200 000, a második helyezettek 800 000, a harmadik és negyedik helyezettek 500 000 forint támogatásban részesülnek.

 Az intézmények a nyereményeket tornatermük felszerelésére, gyerekeknek szervezett sportprogramokra és sporttáborozásra fordíthatják, illetve – külön megállapodás alapján – hozzájárulást kaphatnak tornatermük felújításához.