NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

Stories from the suitcases

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Kezdődhet a munka!

Történetek a bőröndökből

Minden partner iskola bőröndben elküldte az egyik legkedveltebb meséjüket, legendájukat, melyhez feladatokat készítettek. Iskolásoknak, óvodásoknak egyaránt lehetett válogatni a különböző játékos feladványokban. Képregény kirakás, puzzle, labirintus, színező, meseillusztráció kirakó, bábkészítő mind gazdára talált, mikor nagy örömmel bontogatták a postával érkező csomagot.

Törökországból Bogach kán legendáját, Olaszországból Pinokkió meséjét, Észak-Írországból Finn McCool legendáját, Finnországból pedig Kalevala legendáját kaptuk meg. 

Milyen érdekes ország! Mennyi érdekes város!

Hol is van Törökország?

Már nagyon vártuk az ír mesét. Óriásokkal ismerkedtünk meg. Te tudod mi az a Giant’s causeway? Ebből a meséből megtudhatod. Nagyon vicces történet. A képek segítettek, hogy elmesélhessük az egész történetet.

Mi is küldtünk mesét, ez pedig Mátyás király és az igazmondó juhász meséje volt.

Az óvodában az olasz Pinokkió és az ír Finn McCool mesét választottuk ki. Készítettünk Pinokkió sapkát, orrot és táncoltunk, ahogy a mesefilmben is láttuk. Nem csak mi Pillangó csoportos gyerekek, de a Süni csoportosak is, mert csatlakoztak hozzánk. Együtt roptuk a táncot.

A próbákon jól mulattunk.

A Kaszap utcai Katica csoportos gyerekek Pinokkió mesekönyvet készítettek. Sok új technikával ismerkedtek meg munka közben.

A Süni csoportos gyerekek szívesen eljátszották az ír mesét. Bemutatták előadásukat az óvodásoknak. Az óriások vetélkedése nagy sikert aratott és kértük az ismétlést.

Az óriás Finn McCool bábját készítettük el. Ez volt a feladatunk partner iskoláktól. Óvó nénik, gyerekek, hallgatók több napi munkával elkészítettük a bábokat, amiket ajándékba adtunk a következő projekttalálkozón. Cserébe mi is vártuk a mi Mátyás királyunkat. Amit pár héttel később megkaptunk. 

 „Milyen is egy óriás feje? Csiszolni még biztosan kell.”

„Ez lesz a teste? Tömjük meg gyorsan!”

Hallgatók készítik a bábok lábait. Kasírozás utáni csiszolást ők is szívesen vállaltak.

„És íme, itt vagyunk!”

Katica csoportos gyerekek lélekben együtt ünnepeltek az ír gyerekekkel Szent Patrik napján. Lerajtolták a legendából a legjobban tetsző jelenetet. Sok szerencsét kívántak egymásnak, és biztos, ami biztos, a lóheréket is elkészítették.

,