NJE Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda
Gyengénlátó Változat

Újabb Petőfis sportsiker

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

2018. április 24-én iskolánk tornatermében került megrendezésre a Kinder+SPORT rendezvény országos elődöntője.

Intézményünk csapata a nagyiskolák között versenyzett. A verseny   különböző ügyességi váltóversenyekből állt, ahol többféle szerrel, pl. kosárlabdával, kézilabdával, karikával stb. voltak feladatok és ezeket kellett megoldaniuk párban, egyénileg, vagy csapatban. Az is döntő volt, hogy ne csak ügyesen, de minél gyorsabban beérjenek a gyerekek a célba. Voltak olyan feladatok, ahol igencsak izgalmasra sikeredett az első hely megszerzése, de ilyen közönséggel, ami az iskola sportcsarnokában összegyűlt, csakis ez volt az „elvárható”. Minden diáknak, tanárnak, tanító néninek köszönjük, hogy jöttek szurkolni. Zengett tőlük a csarnok, hihetetlen jó hangulatot varázsoltak nekünk!

A gyerekekkel több hete készültünk, sokat gyakoroltunk szabadidőnkben is. 19 fővel fantasztikus módon versenyeztünk, egyetlen egy versenyszámban lettünk csak másodikak, a többit megnyertük. Ez azt jelenti, hogy számunkra tovább folytatódik a verseny, azaz májusban utazunk az országos középdöntőre, ahol összesen 8 csapat méri össze erejét, ahol az első két hely valamelyikét kell megszereznünk ahhoz, hogy a 4 csapatos országos döntőben is ott lehessünk június elején! Ide még hosszú az út (vagyis időben rövid, de addig is van még mit tanulnunk), készülünk lelkesen tovább, bízunk benne, hogy még sikeresebbek is lehetünk!

Gratulálunk a gyerekeknek, akik szívüket-lelküket kitették a csapatért, az áhított sikerért. Külön dicséret Farkas Noelnek, aki sérülten is vállalta a versenyt, valamint Szekeres Katának, aki tegnap még beteg volt, de ma már vállalta a versenyzést!

A verseny szervezőinek; a Kinder+SPORT csapatának köszönjük a szervezést. Professzionális volt: minden résztvevő külön névre szóló oklevelet, tornazsákot és pólót kapott.

A csapat tagjai voltak: Vajda Virág, Botra Péter, Popelyák Zsombor, Csikai Gabriella, Csikai Zsófia, Szakonyi Marcell, Domián Petra, Kőrös Adél Boróka, Farkas Noel,Melkvi Botond, Szekeres Kata, Sinka-Pálinkás Szofi, Prikkel Zsombor, Bimbó Bálint.

A csapat felkészítő pedagógusok : Radics Anna, Sipka Anikó és Adamik Csilla testnevelő tanárok.

A hírt közreadta: Radics Anna pedagógus